Concursul „Prietenii Pompierilor” câștigat de Colegiul Național „Octavian Goga”

0
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al județului Sibiu a organizat, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, în cursul zilei de vineri, 12 mai a.c., etapa județeană a concursului ‘Prietenii Pompierilor’.
La acest concurs destinat elevilor de gimnaziu au participat șase echipaje de fete de la Colegiul Național ‘O. Goga’, Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Boița, Școala Gimnazială Avrig, Școala Gimnazială Veștem și Școala Gimnazială Șelimbăr și opt echipaje de băieți de la Colegiul Național ‘O. Goga’, Liceul Teoretic Dumbrăveni și Școlile Gimnaziale nr. 21, nr. 13 Sibiu, Boița, Avrig, Veștem și Șelimbăr.

Echipajele formate din 10 membri au avut de parcurs trei probe (o probă teoretică și două probe practice: ‘Pista de îndemânare cu obstacole’ și ‘ștafeta de 400 de metri cu obstacole’.

Având un caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, aceste concursuri se organizează în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate și implicării acestora, individual sau în echipă, în acțiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență.

În urma clasamentului general, atât echipajul de fete, cât și cel de băieți, de la Colegiul Național ‘O. Goga’ s-a situat pe locul I. Locul al doilea a fost ocupat de către echipajele de băieți și fete de la școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, iar locul al treilea a fost ocupat de către echipajul de băieți de la școala Gimnazială Avrig și de către echipajul de fete de către școala Gimnazială Boița.

Toate echipele participante la acest concurs au fost recompensate cu diplome, iar primele trei locuri cu diplome și cupe.

Lasă un răspuns