Stiri Si Informatii

Drumul Cetăților trece pe la Sibiu – Fă-ți echipă și hai să (re)descoperim orașul!

0 735

Aplicația Drumul Cetăților invită utilizatorii să descopere istoria fortificațiilor de pe teritoriul României, de la dave dacice, cetăți și castele medievale, la biserici fortificate. Strategiile de apărare românești ies din cartea de istorie direct în smartphone. Călătorii merg pe firul istoriei, vizitează locuri populare și descoperă secrete știute doar de cunoscători pentru a deveni Străjeri, Logofeți, Vornici sau chiar Voievod.

În 2016, Bitdefender a lansat aplicația Drumul Cetăților în versiune BETA. La momentul primelor teste aceasta punea pe harta digitală peste 150 de fortificații de pe întreg teritoriul României, poziționate cu coordonate importate din Google Maps, descrise cu texte extrase din Wikipedia și imagini Royalty Free.

În 2017, aplicația a fost relansată într-o formă finală: 317 fortificații indexate, cu descrieri originale, fotografii originale, coordonate geografice verificate manual, către care aplicația poate recomanda cel mai scurt traseu;  premii #Bitdefender2018, posibilitatea de a răspândi vestea prin rețelele sociale (Share în Facebook & Twitter) și un sistem nou de notificăre a utilizatorului când se află în apropierea unui obiectiv. Într-un an de cercetare și testare, am aflat multe despre sistemul de apărare românesc consolidat de-a lungul anilor; așa că am adăugat, dar și scos obiective constant din aplicație pentru a deveni o sursă de încredere.

Pentru a inspira cât mai mulți călători să descopere istoria fortificațiilor românești am lansat un parteneriat cu Questo și am creat 3 trasee speciale:

  1. Apără Cetatea Brașovului
  2. Apără Cetățile Dacice
  3. Apără Cetatea Sibiului

În aventura inspirată de Cetatea Sibiului, fiecare grup de prieteni, familie sau cuplu descoperă secretele orașului prin ochii unui apărător vrednic. Provocarea noastră este să vă imaginați că sunteți oșteni și că aveți de apărat o cetate în asediu. Mare onoare să faci asta cu una dintre cele mai apărate cetăți de-a lungul istoriei!

Questo propune o poveste dinamică, plină de aventuri pe străzi cunoscute și mai puțin cunoscute din Sibiu. Alături de noi, descoperiți 8 obiective în interiorul orașului, fortificații importante care au protejat cetatea de-a lungul anilor. La primele 3 Check-In-uri în aplicație, câștigați automat:

  • Bitdefender Antivirus for Mac, Bitdefender Antivirus Plus 2018
  • Bitdefender Total Security 2018 (5 devices, 1 year)
  • Bitdefender Total Security 2018 (5 devices, 2 years)

Apoi, intrați în cursa pentru titlul de Voievod.

Pentru a lansa acest traseu nou, vă propunem să pornim toți deodată duminică, 15 octombrie, 13:30 din fața Bustului Francis I și să securizăm cu fiecare Check-In bastioanele și turnurile de apărare. Și cum la nevoie un sfetnic bun e neprețuit, Cristi China Birta, apărător de seamă al cetății Brașovului, vă va da cele mai bune povețe pe traseu.

Călătorul Marius Matache ne va aștepta la Oldies Pub, unde începând cu ora 17:00 premiem toți apărătorii cetății și sărbătorim cu un nou concert Trubadur pe #DrumulCetăților.

Cine poate participa la quest? Oricine! Poți veni și singur, nu-i nici o problemă, doar că atunci când ești în echipă, este mult mai distractiv. E mai frumos, de exemplu, să vii cu familia (cum ar fi să fie bunicul șef de echipă?). Sau cu prietenii. Sau și cu familia, și cu prietenii. Sau cu colegii de la birou (cheamă-ți și șeful, să fie și în afara biroului lider!. Sau, dacă faci parte dintr-o echipă sportivă, provoacă-i să ”jucați” și pe terenul #DrumulCetăților. Posibilitățile de a-ți face echipă sunt nenumărate.

Descărcați aplicația Drumul Cetăților

Aplicația este disponibilă pentru orice terminal mobil cu sistem de operare Android sau iOS și poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

Descărcați aplicația Questo

Questo este  aplicația românească prin care descoperi locuri, oameni și povești dincolo de obiectivele turistice obișnuite. Alături de ei, vom descoperi povestea Cetății Brașovului, Istoria Davelor Dacice, povestea Cetății Sibiului și câte și mai câte. Timp și soare să fie!

Descărcați aplicația de aici: questoapp.com/download-app/

Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care livrează soluții de securitate în peste 100 de țări, printr-o rețea complexă de distribuitori și parteneri. Încă din anul 2001, Bitdefender a produs soluții de securitate pentru piața rezidențială și corporații, premiate la nivel mondial, devenind lider global în furnizarea de servicii de virtualizare și tehnologii cloud. Prin cercetare și dezvoltare Bitdefender a ridicat cele mai înalte standarde ale excelenței în securitate IT deținând tehnologia numărul unu și formând alianțe cu cei mai cunoscuți furnizori de servicii de virtualizare și cloud. Mai multe informații sunt disponibile http://www.bitdefender.com/.

sursa feriteglas.net si cristianchinabirta.ro

Lasă un răspuns