Stiri Si Informatii

Făurar aduce temperaturi de până la 10 grade Celsius

0 1.107

Februarie sau Făurar, cum i se mai spune în popor, vine cu temperaturi de până la 10 grade Celsius. Aceasta este considerată o lună a frigului şi a viscolului și se spune în popor că în prima jumătate a lunii îngheaţă tot, iar în a doua jumătate se dezgheaţă. Dar în realitate vremea se cam încălzește. 

Sibiul în imagini îți prezintă prognoza pentru întreaga săptămână:

Luni, cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, ziua, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale în zona de munte și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 7 grade, iar cele minime între -1 și 1 grad.

Marți, în cursul zilei vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și local se vor semnala precipitațiim ziua ploi, iar noaptea mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări temporare, mai ales la munte, din sector predominant vestic, cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h, viscolind zăpada în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 10 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade.

Miercuri, deși temperaturile vor scădea față de intervalul precedent, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări. Izolat și trecător vor fi condiții de precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale la munte și izolate în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 6 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad.

Joi, în prima zi de februarie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, temporar noros seara și noaptea când local se vor semnala precipitații mixte, predominant ninsori la munte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale la munte și izolate în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 11 grade, iar cele minime între 0 și 3 grade.

Vineri și în weekend, vremea se menține caldă la începutul intervalului, apoi se va răci. Pe arii relativ extinse în prima parte a intervalului, apoi pe arii restânse, se vor semnala precipitații mixte, predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale la munte și izolate în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 7 grade, iar cele minime între -8 și -1 grad.

Lasă un răspuns