Stiri Si Informatii

FidGET spinner, tehnologie dacică străveche, revine pe tărâmurile ei

0 1.813

FidGET spinner, tehnologie dacică străveche, revine pe tărâmurile ei

Cu toții am auzit de noua jucărie FidGET Spinner, dar ceea ce nu ni se spune la televizor este ceea ce istoricii nesupuși Ocultei știau de mult: este vorba de o tehnologie GETO-DACICĂ străveche.

Ea nu exista într-o singură variantă, cu trei brațe, ci era și cu 6, 8 și alte numere sacre pentru geți, în funcție de rangul celui care o folosea.

„FidGET spinnerul” funcționează pe principiul giroscopului. I se spune „spinner” fiindcă era purtat în SPINARE de către războinicii geți și îi ajuta să rămână drepți în momentul în care înaintau în luptă călare și loveau în stânga și în dreapta. De fapt, termenul „spinning” pentru rotire provine de la dacicul „spinare”.

Herodot consemnează cum un războinic geto dac și-a trecut toporul prin doi porci mistreți fără să cadă de pe cal. Ceea ce nu știa Herodot era că războinicul GET era menținut de giroscopul pe care îl avea în SPINare. Grafica tradițională a dacilor liberi sculptată în lemn păstrează imaginea fidget spinerului cu șase brațe, purtat de generali. Atât de buni erau geții în luptă, ajutați de tehnologia giroscopică, încât grecii barbari din antichitate i-au considerat lipiți de cai și i-au numit centauri.

Lasă un răspuns