Stiri Si Informatii

FȘSU A Celebrat Ziua Internațională A Cititului Împreună

Fiecare carte deschide o lume nouă

0 2.297

Studenții și profesorii Facultății de Științe Socio Umane (FȘSU) și-au dedicat câteva ore din timpul liber unei sesiuni de lectură, organizată ieri, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună. Cărțile care le-au stârnit interesul cititorilor și au adus zâmbete pe chipul publicului au fost „Micul Prinț” (Antoine de Saint-Exupéry), „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi” (Nikolai Nosov și Nina Gafiţa), „În căutarea oi fantastice” (Haruki Murakami) sau „Cartea cu Apolodor”( Gellu Naum)

„Fiecare carte deschide o lume nouă. De Ziua Internațională a Cititului Împreună ne-am dorit să construim o altfel de experiență de lectură cu studenții, să explorăm frumusețea și culoarea acestor lumi și, mai ales, să le dăm sens împreună. E primul an în care organizăm acest eveniment și ne-am propus să îl continuăm și anul viitor” ne-a spus lect. univ. dr. Bogdan Gheorghiță, prodecanulul FȘSU.

La sfârșitul celor trei ore de lectură și discuții pe tema textelor citite, studenții prezenți au considerat că sunt necesare astfel de întâlniri, care au scop îmbunătățirea relației profesor- student, dar și încurajarea tinerilor să citească. Una dintre cititoare consideră că un astfel de eveniment ar trebui să se organizeze și în licee. „Mi-a plăcut mult. Cred că astfel de întâlniri ar putea trezi interesul pentru o gamă largă de genuri de cărți. Eu chiar am să mai merg cu fiul meu și prietena lui, care sunt pasionați de citit și nu de puține ori și-au cheltuit bursele de merit pentru a-și cumpăra cărți. Ar trebui făcute astfel de întâlniri și în licee nu doar la facultate”, a ținut să precizeze Dina Oana Morariu.

Lasă un răspuns