Stiri Si Informatii

Instituţiile de învăţământ din Sibiu îşi aşteaptă cu galerii de artă în aer liber elevii în toamnă

0 1.074

În Sibiu se află singurul Circuit de Artă Stradală din lume care acoperă peste 3500 de metri pătraţi de ziduri pictate. Jumătate dintre picturile murale au fost realizate în ediția de anul acesta a Sibiu International Street ART Festival.
Circuitul cuprinde 48 de picturi murale și instalații aflate în zone mai puțin explorate ale Sibiului. Între lucrările realizate vara aceasta, menţionăm muralul lui Recis. Dimensiunea acestuia este de 140 mp şi este realizat pe unul dintre zidurile laterale ale Liceului Economic „George Barițiu”.
Majoritatea sibienilor par încântaţi de cele 17 picturi murale, realizate în cadrul festivalului International Street ART. Oamenii sunt de părere că astfel faţadele clădirilor par mai interesante.
Totuşi, sunt şi persoane sceptice, care consideră că ar fi trebuit să fie renovate anumite şcoli, unde sunt probleme.
Elevii par cei mai încântaţi de picturile murale, realizate pe clădirile instituţiei în care ei învaţă. Unul dintre elevii Liceului Economic „George Barițiu” ne-a spua  cum i se pare lui apariţia muralului lui Recis pe clădirea şcolii.
De asemenea, s-au mai realizat galerii de artă în aer liber la alte instituţii de învăţământ din Sibiu. Printre care am aminti Liceul Pedagogic cu şapte lucrări, Școala Generală nr. 21, cu patru murale şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – cu doar două lucrări.

Lasă un răspuns