Stiri Si Informatii

Laura Codruța Kovesi a fost lăsată singură la conferința pe tema iubirii de cătușe

0 2.596

Aseară, de Sfântul Valentin, Laura Codruța Kovesi a ținut o conferință de presă pe tema iubirii de cătușe. Cred că a fost un record în ceea ce privește conferințele de presă.

Zilele astea Laura Codruța Kovesi a fost lăsată singură. Fotografia  mi se pare grăitoare. Cea mai mare parte a politicienilor și o bună parte din presă și-au văzut de alte treburi sau au devenit dintr-o dată extrem de sensibili la greșelile presupuse ale unui procuror, în timp ce inculpați și condamnați penal și-au chemat armatele de mercenari, televiziuni și fițuici de doi lei și au declanșat un nou atac asupra instituției care și-a demonstrat în ultimii ani eficiența mai mult decât orice altă instituție a statului român.

Laura Codruța Kovesi, lăsată singură, într-o conferință de vreo două ore a vorbit curat, cu răbdareforță și eleganță. Cam așa cum ar trebui să vorbească orice om care se află în serviciu public sau măcar orice șef de instituție.

Câteva afirmații sunt pur și simplu incontestabile, pentru oricine are un minim bun simț și un dram de minte:

“Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Dacă ne uităm cine atacă vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată, oameni care au bani, resurse, posibilități ți care vor sa decredibilizeze justitia, ce s-a facut corect, să ducă în derizoriu faptele de corupție.”

“Acest atac nu e despre Kovesi, e despre procurorii care și-au facut treaba. Vizează îngenucherea statului român, umilirea societății și a poporului român”

Dacă o femeie are curajul și tăria asta, s-or găsi și câțiva bărbați în țara asta să țină piept furtunii de nemernicii, țățisme și hoție, mă gândesc.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns