Stiri Si Informatii

Mitropolia a deschis în Sibiu o spălătorie eco self-service

455

La Sibiu Mitropolia a deschis de curând un loc în care îți aduci hainele murdare și pleci cu ele curate și uscate. Studenții Facultății de Teologie, persoane cărora li s-a stricat mașina de spălat sau turiști au de acum posibilitatea să își spele rufele într-un sediu special amenajat de Arhiepiscopia Sibiului

Pe strada Mitropoliei la numărul 35, reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au amenajat o spălătorie de haine self-service, dotată și cu camera de supraveghere. Pentru fiecare operațiune este nevoie de un jeton în valoare de 5 lei care include detergentul ecologic deja integrat în sistemul maşinilor de spălat. Programul spălătoriei este 9-20 de luni până sâmbătă

În sediul spălătoriei se găsesc două mașini de spălat și două de uscat haine. Spălătoria funcționează din această săptămână. Aceasta se găsește în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane Ortodoxe.

„Am vrut să venim în ajutorul studenților, cu niște mașini de spălat de ultimă generație, chiar vizavi este Facultatea de Teologie și căminul studențesc. Dar, venim și în sprijinul comunității cu această activitate. Meționez faptul că această reprezintă costurile de întreținere, detergent, apă, curent și toate cele necesare pentru a putea desfășura această activitate. Este un preț simbolic în valoare de  5 lei  sub formă de jeton.  Fiecare mașină de spălat  are o capacitate de 10 kg. Cel mai scurt program durează în jur de 38 de minute, iar cel mai lung de 64 de minute.  De la deschidere până în prezent au venit câteva persoane.”, a declarat, preotul Tiberius Macrea, reprezentantul Arhiepiscopiei Sibiului.

Spălătoriile self-service adică acelea în care se pot spăla și usca haine contra cost sunt foarte răspândite în țările vestice. La noi însă conceptul nu este familiar, și asta pentru că oricât de mic ar fi apartamentul, există undeva, înghesuită într-un colț, o mașină de spălat.

Chiar dacă spălătoria s-a deschis doar de câteva zile, sibienii au început să îi treacă pragul. Oamenii par încântați de această inițiativă a bisericii. Ahiepiscopia Sibiului a pus la dispoziția clienților și o sală de așteptare, dotată cu televizor dar și internet.

În Sibiu mai funcționează o spălătorie de tip self-service, unde prețul unei spălării este de 10 lei sau 15 lei dacă include și uscarea hainelor.

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.