Moţiunea de cenzură a fost respinsă!

Moţiunea de cenzură iniţiată de senatori ai PNL şi USR a fost respinsă, doar 161 de parlamentari votând în favoarea sa. Parlamentul României s-a reunit miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu, motivată de modificările la legile penale promovate de Guvern.

În favoarea moţiunii de cenzură s-au exprimat 161 de parlamentari.

Conform rezultatelor opţiunilor, au fost 202 de voturi valabil exprimate şi 33 de voturi anulate.

S-au înregistrat 33 de abţineri şi 8 voturi împotrivă.

Parlamentarii PSD nu au votat.

Pentru succesul unei moţiuni de cenzură erau necesare 233 de voturi. Votul a fost secret, cu bile.

Traian Băsescu a glumit la luarea cuvântului: “Pentru cei care eventual nu mă cunosc, sunt un om care a fost ministru în cinci guverne, a câştigat de două ori Primăria Capitalei. Din acest motiv vă mărturisesc că am urmărit cu multă atenţie dezbaterea. Voi face notă discordantă cu toţi vorbitorii. De la înălţimea experienţei pe care am acumulat-o nu-mi pot permite demagogia. O să vorbesc pe documente cu scuzele de rigoare că o sa citez foarte mult.”

Călin Popescu Tăriceanu: “Moţiunea de faţă readuce în prim plan o obsesie pe care am remarcat-o la PNL: corupţia.”

Kelemen Hunor: “Astăzi deputaţii şi senatorii UDMR se vor abţine la vot. Preocuparea reală nu e soarta guvernului Grindeanu, ci dacă avem stat de drept.”

Nicuşor Dan (USR): “Ce a făcut guvernul Grindeanu la unu noaptea a fost să aducă România în zona bunului plac. Ştim cu toţii că nu d-l Grindeanu a depus ordonanţa, ci D-l Dragnea a pus presiune pe d-l Grindeanu.”

Raluca Turcan (PNL): “Noaptea ca hoţii a devenit sloganul Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns