Noi verificări privind siguranța în trafic

Siguranța în trafic: Prioritatea polițiștilor rutieri sibieni

0

În vederea creșterii siguranței în trafic și implicit, prevenirii accidentelor rutiere, pe parcursul acestei săptămâni polițiștii rutieri vor intensifica activităţile de impunere a legii, respectiv a celor de conştientizare a participanţilor la traffic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile   deschise circulației publice. 

În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri vor utiliza aparatele radar din dotare. În perioada 20 – 26 februarie, polițiștii rutieri vor desfășura acțiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere produse, în special, din cauza indisciplinei în trafic a pietonilor sau a neacordării de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public, nerespectării regimului legal de viteză, nerespectării normelor care reglementează activitatea de transport public de persoane și, nu în ultimul rând, nerespectării normelor legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată.

Pentru asigurarea eficienței acestor activități preventiv-reactive, acțiunile se vor desfășura în patru etape. Astfel, etapa 1  se desfășoară astăzi, 20 februarie, fiind vizate autovehiculele destinate transportului public de persoane. Verificările polițiștilor rutieri vor viza și consumul de către conducătorii acestor autovehicule de băuturi alcoolice.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu

Lasă un răspuns