Crucea Rosie Sibiu , Parteneriat educațional pentru copiii cu probleme la învățătură

Astăzi s-au pus bazele unui parteneriat educațional între Parohia Ortodoxă Turnișor I Sibiu, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu, școala Gimnazială nr 10 pentru a îmbunătăți rezultatele elevilor cu probleme de scris/citit/calculate. Pe lângă programul de After School care deja funcționează în cadrul Centrului social — filantropic al Parohiei Turnișor 1 Sibiu joia — pentru 15 elevi din clasele I—IV și vinerea pentru alți 15 elevi din clasele V—VII, în fiecare zi de luni se va întruni o grupă initial de 5 elevi care necesită intervenții remediale, elevi cu vârstele cuprinse între 8 și 9 ani.

La întâlnire au participat Directorul școlii Gimnaziale nr 10 — Ionuț Mihai Mihailă, preotul paroh al Parohiei Turnișor I — Ciprian Creangă, Directoarea Crucii Roșii Sibiu — Raluca Morar și coordonatoarea de voluntari a proiectului Iulia Pataki.

Cei 5 elevi vor fi identificați de conducerea Școlii Gimnaziale nr 10 alături de preotul paroh Ciprian Creangă care deja cunoaște situația familiilor din parohia sa.

Locul desfășurării va fi așadar Biserica Sf. Nicolae din Parohia Ortodoxă Sibiu — Turnișor 1 unde acești copii vor primi o masa caldă asigurată de Crucea Roșie Sibiu și vor fi supravegheați și îndrumați de preotul paroh Ciprian Creangă și de voluntari coordonați de Iulia Pataki de pentru a depăși astfel problemele pe care le au cu scrisul, cititul și calculatul.

Sperăm ca această grupă să fie una pilot și în timp să reușim să venim în sprijinul tuturor copiilor din parohia Turnișor care au nevoie de astfel de sprijin.

Lasă un răspuns