Pericol de viroze!

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu se adresează tuturor părinţilor, printr-un comunicat de presă:

In contextul epidemiologic actual, de creştere semnificativă a numărului de pacienţi cu afecţiuni respiratorii (ARI, SARI, gripă) şi a posibilei evoluţii explozive a fenomenului în perioada următoare, activitatea în spital se desfăşoară cu dificultate.

S-a depăşit deja capacitatea de internare în Clinicile de Pediatrie. În data de 05.01.2017 erau internati 96 de copii pe 79 de locuri disponibile şi 64 de insoţitori în contextul în care în întreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urmă.

Din acest motiv efortul personalului este excesiv.

Regretăm neajunsurile produse de contextul epidemiologic existent concomitent cu depăşirea semnificativă a facilitaţilor de cazare de care dispunem şi vă aducem la cunoştinţă că suntem în situaţia de a impune condiţii limitative pentru internarea aparţinătorilor în vederea stăpânirii din punct de vedere epidemiologic a fenomenului şi a prevenirii riscurilor răspândirii acestor infecţii în comunitate.

Pentru a putea controla fenomenul, Conducerea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a luat următoarele măsuri cu caracter temporar:

  1. Relocarea unor paturi din alte secţii ale spitalului pentru Clinicile de Pediatrie
  2. Redistribuirea personalului în vederea asigurării îngrijirii pacienţilor
  3. Avem în vedere solicitarea în cazul extrem a avizului Direcţiei de Sănătate Publică pentru comasarea secţiilor cu profil chirurgical, cu asigurarea urgenţelor, în vederea disponibilizării unui număr suplimentar de saloane.
  4. Internarea aparţinătorilor se va face ţinând cont de următoarele priorităţi:

-mame care alăptează

-mamele copiilor cu vârsta sub 3 ani

-mamele copiilor cu dizabilităţi

Lasă un răspuns