Peste 10.000 de Sași se întâlnesc la Sibiu în Piața Mare. În lume acasă, cu inima în Transilvania”

Centrul istoric al Sibiului se pregătește să fie gazda celei de-a 27-a ediții a evenimetului „Întâlnirea Sașilor din Transilvania 2017”. Manifestarea se va desfășura în perioada 4-6 august, sub moto-ul „În lume acasă, cu inima în Transilvania” și dorește să întărească legăturile sașilor care au emigrat și trăiesc în mai multe state din lume cu locurile lor de origine din Transilvania. Mai mult, organizatorii doresc să trezească interesul tinerilor sași pentru locurile din care au plecat părinții și bunicii lor.

La această sărbătoare sunt așteptați să ajungă în Sibiu peste 10.000 de participanți de toate vârstele atât din țară, cât și din Austria, Germania și Statele Unite ale Americii.

Programul însumează peste 50 de activități, printre acestea numărându-se 11 expoziții, trei lansări de carte, concerte de muzică în spațiu închis sau în aer liber. Evenimentele în spațiul public se vor desfășura în Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet și strada Cetății, unde vor fi amenajate și spații de servire a mesei. Acestea vor fi însoțite de muzică de fanfară.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 4 august, la ora 10, în Piața Mare și va fi urmată de Întâlnirea Grupurilor de dans popular săsesc. Vineri seara, de la ora 19, pe scena din această Piață va concerta Schlager-Taxi. În Piața Huet de la ora 21.30 va avea loc prezentarea filmului „Sibiu – 825”.

Sâmbătă, 5 august, între orele 10.30 și 11.30 se va desfășura parada porturilor populare pe traseul Piața Huet – Piața Mică – Piața Mare – strada Cetății – strada Nicolae Bălcescu – Piața Mare – Piața Huet. De la ora 12.15, în Piața Mare va avea loc un concert comun al ansamblurilor de fanfare, urmat de un program artistic cu dansuri populare săsești, cu Junii Sibiului și fanfarele participante. Seara se va încheia în Piața Mare cu concertul susținut de „Andreas Hammerschmidt und Schlagerbengel”.

Duminică vor continua manifestările în centrul Sibiului începând cu ora 10, cu slujba festivă de la Biserica Evanghelică din Piața Huet. De la aceeași oră va avea loc la Biserica Sf.Ioan de pe strada Mitropoliei nr.32, o slujbă pentru copii și familie, iar de la ora 11.30 programul va continua cu concerte de fanfare în Piața Huet și Piața Mare.

Programul complet poate fi consultat urmând linkul http://www.cultura.sibiu.ro/cal_main/detaliu/4404/.

Evenimentul este organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT) și Asociația Comunităților Săsești din Germania (ACS).

Lasă un răspuns