Stiri Si Informatii

Peste 100 de intervenții ale ISU Sibiu în ultimele trei zile.

0

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Căpitan. Dumitru Croitoru’ al județului Sibiu au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a cinci incendii și deblocarea ușii unui apartament.

De asemenea, în cele trei zile, aproape 100 de persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar alte 31 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor publice voluntare ale localităților Copșa Mică, Ocna Sibiului și Dumbrăveni.

Echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciale de intervenție din dotare pentru stingerea a cinci incendii, patru dintre acestea izbucnite la imobile, în localitățile Copșa Mică, Avrig, Sibiu și Șelimbăr, iar unul la un motostivuitor. Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor sibieni, incendiile au fost localizate și lichidate în timp scurt. Incendiile s-au manifestat la acoperișurile celor patru imobile, unul dintre acestea cuprinzând și obiectele de mobilier și aparatură electrocasnică dintr-o cameră de locuit, cauzele probabile de izbucnire a acestora fiind coșurile de evacuare a fumului neprotejate corespunzător față de materialele combustibile din jur, dar și un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

În această perioadă, echipajele SMURD din cadrul subunităților de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și echipajele SMURD ale serviciilor voluntare au executat patrulări în vederea asigurării măsurilor de prim-ajutor persoanelor găsite în stradă sau fără adăpost.

Tot în această perioadă, pompierii din cadrul Detașamentului Sibiu au intervenit în localitatea Șelimbăr, str. Doamna Stanca, pentru deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia a fost găsită o persoană decedată.

Lasă un răspuns