Stiri Si Informatii

Peste 230 de copii în vizită la ISU Sibiu în prima zi din programul “Școala Altfel”

0 1.031

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu și-a deschis porţile pentru a primi vizita preşcolarilor şi elevilor de la unităţile de învăţământ din judeţ, pe parcursul a două săptămâni.

Pentru a veni în întâmpinarea şcolilor şi grădiniţelor, care, cu ocazia derulării programului educativ „Şcoala Altfel”, doresc să desfăşoare activităţi dedicate pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a pregătit, în această perioadă, activități educative în domeniul situațiilor de urgență.

“Astăzi, încă de dimineață, la sediile Detașamentului de pompieri Sibiu și Punctului de Lucru Avrig și-au făcut apariția primii 230 de elevi și preșcolari din cadrul Colegiului Național “O.Goga”, Colegiul Național Pedagogic, Scoala Gimnazială nr. 21 Sibiu și Grădinița nr. 3 Avrig. Însoțiți de cadrele didactice, copiii au avut posibilitatea de a se familiariza cu cele mai noi achiziţii de tehnică şi mijloacele de intervenţie în caz de producere a unor situaţii de urgenţă (ATV-uri de stins incendii, bărci cu motor, autospeciale cu apă şi spumă, dar şi ambulanţe SMURD) şi modul de folosire a acestora, au avut ocazia să folosească echipamente din dotarea pompierilor, sa vadă tipuri de elemente de muniție pe care pirotehnicienii le ridică și le distrug, în vederea creșterii siguranței oamenilor, dar și să observe aspecte din activitatea profesională a pompierilor sibieni. Activitățile desfășurate cu copiii au inclus și prezentarea autospecialelor precum și modul de lucru cu accesoriile, explicatiile fiind corelate cu vârsta copiilor”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Toți vizitatorii au primit pliante, flyere și stikere cu reguli de prevenire a incendiilor și comportare în situații de urgență. Aceștia au fost plăcut impresionați de activitatea desfășurată, manifestându-și dorința de a mai participa și cu alte ocazii.

În perioada 15-30 mai a.c., la sediile subunităților de pompieri din județul Sibiu sunt așteptați peste 1000 de elevi și preșcolari.

Foto: ISU Sibiu

 

Lasă un răspuns