„Plăcerile Costă” Minor reţinut pentru Viol şi Omor !

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, la data de 20.01.2017, reținerea inculpatului M.C.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 Cod pen. și infracțiunii viol prev. de art. 218 alin. 1 Cod pen. la data de 21.01.2017 a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu.

Publicitate

S-a reținut că, la data de 14.01.2017, în imobilul situat în loc. Săcădate, nr. 198, jud. Sibiu a fost identificat cadavrul numitei C.C., în vârstă de 62 ani.

În urma efectuării autopsiei s-a constatat că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat asfixiei mecanice prin obturarea căilor respiratorii și prin compresiune toraco-abdominală. La autopsie s-au constatat și leziuni traumatice genitale și anale care s-au putut produce prin acțiunea unui factor traumatic local, posibil în cadrul unor raporturi sexuale vaginale și anale consumate cu violență.

Prin raportul de constatare criminalistică s-a reținut o urmă ridicată de pe un flacon găsit lângă patul victimei a fost creată de relieful papilar al degetului mijlociu de la mâna dreaptă a minorului M.C.A. În urma audierii, acesta a recunoscut că în noaptea de 02/03.01.2017, aflându-se sub o ușoară stare de ebrietate, a pătruns în imobilul victimei și a întreținut relații sexuale cu aceasta fără consimțământul ei. Deoarece victima C.C. țipa și a încercat să se opună, inculpatul M.C.A. i-a obturat căile respiratorii și a lovit-o iar, la scurt timp, a constatat că victima nu se mai mișcă și a plecat deși știa că locuința nu este încălzită.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu — Serviciul Investigații Criminale.

La data de 21.01.2017 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului minor pentru o perioadă de 30 zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns