Presupușii hoți de telefoane mobile au fost prinși

Cercetați penal în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată

0

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au arestat ieri, trei tineri de sex masculin bănuiți pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată. Motivul principal al arestării fiind sesizarea făcută Poliției Municipiului Sibiu pe 16 februarie de un cetățean, care îi reclama pe cei trei indivizi pentru sustragerea prin violență a telefonului mobil în noaptea de 15 spre 16 luna trecută.

Fapta s-a produs în stradă, în municipiul Sibiu, iar prejudiciul reclamat fiind de aproximativ 950 de lei. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au reușit identificarea și depistarea a trei tineri, în vârstă de 16, 17 și 19 ani, domiciliați în județul Sibiu, bănuiți de săvârșirea acestei fapte.

Totodată, în timpul cercetărilor, polițiștii sibieni au stabilit faptul că același grup ar mai fi comis o faptă similară pe 7 februarie a.c, când tot prin folosirea violenței, ar mai fi deposedat un bărbat de un telefon mobil. Prejudiciul de atunci se estimează în valoare de 800 de lei, a fost recuperat în cadrul cercetărilor și restituit părții vătămate.

Ieri, 2 martie, în baza probatoriului administrat, cei trei acuzați au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Sibiu a admis cererea, fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu continuă cercetările.

Lasă un răspuns