Stiri Si Informatii

Protest cu temă – Astăzi cu bicicleta

0

Organizatorul protestelor din Sibiu, Doru Apostol, vine cu câteva propuneri pentru protestele ce vor urma. Astăzi, acesta propune ca la protest să se pedaleze! Fiecare protestatar să vină cu bicicleta.

Doru, a postat mesajul pe pagina sa de Facebook:

Vreau să vă fac o propunere: Haideţi să dinamizăm protestul. Să stabilim în fiecare zi o temă. Pentru azi, miercuri, propun să venim cu biciclete. Şi în loc să folosim fluierele şi vuvuzelele, să folosim soneriile de la biciclete. Cine nu are bicicletă, vine pe jos. Oricum vom merge pe lângă biciclete în timpul protestului.

Pentru joi să avem altă temă. Pentru vineri, alta. Şi tot aşa. Se pare că va trebui să mai stăm multe zile în stradă, pentru că politicienii care se ocupă cu “ordonanţe nocturne” nu vor să cedeze. Să facem un festival din acest protest. Dacă ninge, venim cu săniile. Dacă plouă, cu umbrele. În altă zi, facem desene cu creta pe asfalt. În altă zi, poate vine cineva cu chitara şi cântăm în Piaţa Mare. Se apropie Valentine’s Day. Să le transmitem mesaje de dragoste guvernanţilor. În această tragi-comedie, ei încearcă să ne încalece, iar noi să ne distrăm. Facem şi un carnaval dacă e nevoie.

Sunteţi de acord?

În acelaşi timp, să încercăm să facem nişte liste cu solicitări din stradă. Combinăm munca cu distracţia. Împreună ne putem dezvolta şi cultura civică, ne putem cunoaşte, ne putem împărtăşi visele şi idealurile. Nu e normal să ne lăsăm soarta în mâna unor politicieni iresponsabili. Haideţi să arătăm că nu suntem ca ei, că avem valoare, că existăm, că nu suntem masă de manevră. Altruism, onoare, principii meritocrate? Haideţi să ridicăm ştacheta!

Trebuie să fim uniţi şi cât mai mulţi! Ne aşteaptă vremuri interesante: grevă fiscală, grevă generală. Pentru că politicienii corupţi nu vor să cedeze. Ne vor sacrifica pentru ca ei să nu intre la răcoare. Îşi vor sacrifica propriul partid pentru ca să scape de închisoare. E o chestiune de zile până ni se vor alătura şi membrii PSD. Actuala clică penală este în stare să ne arunce şi în război, numai să-şi scape averile dobândite fraudulos. Chiar nu contăm? Ne-am unit sau NEAM UNIT?

Uniţi Salvăm Toată România!

Lasă un răspuns