Rășinariul, redescoperit prin joacă cu aplicația Questo

Vă provocăm să parcurgeți traseul jocului "Deschide porțile spre legende rășinărene"  Foto Florin Marinescu

În fiecare zi, în Rășinari, se întâmplă cel puțin un lucru minunat. De curând, puteți folosi și jocul Questo pentru a descoperi cele mai frumoase povești din satul lui Goga și Cioran.

Questo este un joc de explorare a orașului, oferind tururi de tip misiune pe care le poți juca. Urmezi indicii și rezolvi ghicitori pentru a descoperi locuri noi în jurul lumii, în timp ce le afli poveștile ascunse. Toate astea fac parte dintr-un ‘quest’, o misiune de explorare ce te introduce într-o poveste fictivă unde tu ești personajul personal. Misiunile te duc prin locurile cele mai interesante din orașele în care explorezi.

Questo-ul „Deschide porțile spre legende rășinărene” este disponibil gratuit tuturor celor ce își doresc să vadă frumusețea Rășinariului!

În spatele fiecărei porți stă ascunsă o poveste. Tu vei descoperi cele mai frumoase povesti din sat, ajungând la obiectivele culturale și istorice din Rășinari. Cu siguranță,  fiecare legendă sau poveste pe care o vei afla te  va face să-ți dorești să o afli pe următorea.

La finalul unei ture de peste o oră de mers pe jos, rămâi nu doar cu satisfacția descoperirii, ci și cu sentimentul că ai făcut parte dintr-o poveste. Dacă te mai țin picioarele, poți începe încă o tură; iar dacă vremea se strică, o poți continua a doua zi.

Cum funcționează Questo

Înainte de a alege un tur, utilizatorii pot vedea mai multe detalii despre experiențele din aplicație, cum ar fi: descrierea turului, lungimea și durata medie de explorare, clasamentul exploratorilor, plus recomandări. Apoi, după alegerea turului, utilizatorii mai trebuie să aleagă doar tipul de explorare, care poate fi contracronometru, în modul Hunt sau de tip plimbare, în modul Discover.

Alex Govoreanu, un sibian de 30 de ani, și Claudiu Petria, un vâlcean de 34 de ani, au fondat Questo în urmă cu doi ani, după o experiență aparte trăită în Italia: la recomandarea unei gazde, descoperiseră o pizzerie incredibilă, unde mâncau doar localnicii, departe de traseele turistice bătătorite.

Au visat atunci să creeze o aplicație care să-i ajute pe turiști să ajungă în spații secrete ale orașelor și să-i lege afectiv de ceea ce văd, ajutându-i totodată și pe localnici să profite de pe urma „exploratorilor”.

Vă provocăm să parcurgeți traseul jocului „Deschide porțile spre legende rășinărene”

Comentariile sunt închise.