Sărbătoare la AFT Sibiu – 170 de ani de învățământ militar românesc

0
Prefectul Lucian Radu , a participat, astăzi, la ceremonia organizată cu prilejul aniversării a 170 de ani de învățământ militar românesc.Sărbătoarea s-a desfășurat la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, un centru de excelenţă în domeniul educaţional şi al cercetării ştiinţifice, o instituție de învățământ emblematică pentru județul Sibiu și pentru România.
  • „Așa cum stă scris în Decretul semnat de Regele Ferdinand la 1 iulie 1920, menirea Școlii militare de infanterie înființată atunci, la Sibiu, a fost și a rămas aceea de a pregăti sufletul și caracterul viitorilor ofițeri activi. Aceasta este, în fapt, chintesența educației militare. Este nevoie de noblețe sufletească și de un caracter puternic, pentru ca dragostea de țară și credința față de popor să poată crește în inima unui tânăr atât de mult, încât să fie gata să-și dea viața pentru apărarea lor”, a remarcat prefectul Lucian Radu.

Alături de comunitatea academică militară din Sibiu au fost ministrul Apărării Naționale – Gabriel-Beniamin Leș, șeful Statului Major General – general Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre – general maior Marius Harabagiu, comandanți de divizii și brigăzi din Armata României, rectori ai unor universități de prestigiu din țară (Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu, Ramona Lile, Ioan Bondrea).

 

Lasă un răspuns