Se primesc cereri pentru Bâlciul de pe Bălcescu!

0

Chinezăria de pe Bâlcescu revine an de an cu aceleași mărțișoare, floricele, ursuleți sau inimioare de pluș, brățărici, cerceluși, într-un cuvințel sunt fake-urile noastre de toate zilele. Fie Ziua de Dragobete, Valentine’s Day, Mărțișor sau Ziua Mamei/ Femeii, comercianții ne expun pupilelor cele mai colorate lucrușoare, fie că sunt din plastic, ceramică, sticlă, sau placate în argin sau aur, smaralde sau swarovski. Peste 100 de mese sunt așezate una lângă alta de-a lungul bulevardului. Și totuși, poți găsi și produse de calitate.

Vrei, nu vrei,  ai sau n-ai destui bani în buzunar, te gândești că mergi acasă la EA, astăzi, și nu i-ai luat un mic cadouaș?… că și așa-i tradiția, nu?!

Primăria Sibiu aprobă și anul acesta comercializarea produselor specifice sărbătorilor de Sfântul Valentin, 1 și 8 Martie pe domeniul public, locația stabilită fiind bulevardul Nicolae Bălcescu, pe tronsonul dintre Farmacia 24 și intersecția cu strada A. Xenopol.

Pentru comercializarea produselor de Sfântul Valentin persoanele interesate pot depune cererile începând de astăzi, luni, 5 februarie până vineri, 9 februarie. Avizul se va elibera pentru vânzarea de flori, jucării, cadouri și alte produse specifice, în perioada 12-14 februarie.

Pentru sărbătorile de 1 și 8 Martie, depunerea cererilor se va face, astfel:
– în perioada 19-21 februarie sunt așteptați să depună cereri comercianții din județul Sibiu,
– în perioada 22-23 februarie pot depune cereri comercianții din alte județe.
Perioda de comercializare va fi 26 februarie-9 martie, fiind permisă numai vânzarea de flori și mărțișoare.

Solicitarea se va formula la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat, situat pe bulevardul Victoriei, nr.1-3, la demisol, camera S13. Pentru obținerea avizului sunt necesare următoarele documente: cartea de identitate, o cerere tip completată de către solicitant sau de un împuternicit și o copie a autorizației de funcționare sau a certificatului de înregistrare la Registrul Comerțului. Fiecare societate comercială, întreprindere familială sau întreprindere individuală va primi aviz pentru un singur spațiu.

În acest an, pentru o estetică mai bună a zonei, se vor aviza numai pavilioane de culoare albă sau crem, de dimensiuni 3x3m, respectiv 9 mp/stand/locație.

Nu zic că e un lucru rău asta, dar parcă e prea mult. Nicolae Bălcescu numai ce va scăpat de plușurile specifice Sfântului Valentin și iată că o să se  îmbrace în ciucuri albi-roșii.

Piața Mare din Sibiu a devenit de la începutul anului fie loc de întâlnire pentru protestari,  fie zonă dedicată căsuțelor cu produse tradiționale. Cum se știe deja, Sibiul va deveni în 2019 capitală gastronomică. așa că au început să se organizeze târguri, unde atât locuitorii, cât și turiștii pot degusta din produsele tradiționale românești, langoși, alune,  brânzeturi și afumături.

Lasă un răspuns