Stiri Si Informatii

Sibienii sunt invitați la acitivitățile realizate de Ziua Poliției Române

0 867

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei RomâneAlegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Activitățile prilejuite de serbarea Zilei Poliției Române în județul Sibiu debutează în zilele de 21 și 22 martie, când Se Deschid Porțile Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, unde liceenii și nu numai vor intra in contact cu meseria de polițist.

De asemenea, în perioada 21 – 23 martie, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului prin Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, au loc activități de donare de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” ediţia a III-a.

Joi, 23 martie, începând cu ora 11,00,  în incinta Aulei Avram Iancu a Universității Lucian Blaga Sibiu, va avea loc Finala concursului ”Prevenție prin artă!”, organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiu. Iar, vineri 24 martie, începând cu ora 09,30, la Monumentul Eroilor Revoluției din fața Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu va avea loc ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Un alt eveniment va avea loc începând cu ora 11,00 în incinta Aulei Avram Iancu a Universității Lucian Blaga va avea loc Ședința  Festivă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, iar în fața Cercului Militar sibienii vor putea vizita standurile de prezentare a tehnicii din dotarea Inspectoratului de Poliție și a Centrului Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu.

A devenit deja o tradiţie, ca în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să fie alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Lasă un răspuns