Video – Sibiu , 5.000 de protestatari au refăcut traseul de la Revoluție

Protestatarii care au ieșit în stradă marți seară la Sibiu au refăcut traseul urmat de cei care au participat la Revoluția din decembrie 1989, mergând atât pe pietonala din municipiu, cât și pe principalele bulevarde – de la Vasile Milea, Calea Dumbrăvii, Piața Rahovei, Vasile Aaron, Ștefan cel Mare, Bâlea și Bulevardul Spitalelor.Ca și în alte orașe, oamenii s-au declarat nemulțumiți de adoptarea de către Guvern a ordonanțelor în domeniul Justiției.
Numărul protestatarilor care au ieșit în stradă la Sibiu împotriva actelor normative referitoare la justiție adoptate de Guvern a urcat la aproximativ 5.000, în jurul orei 1,00 a nopții de marți spre miercuri, potrivit unor surse oficiale.

Cei aproximativ 5.000 de protestatari care au mărșăluit în noaptea de marți spre miercuri pe străzile din centrul Sibiului au ajuns în jurul orei 1,30 în fața casei președintelui Klaus Iohannis, ei scandând lozinci favorabile acestuia.

„Iohannis, nu uita, țara e de partea ta”, „Iohannis, Iohannis” au scandat protestatari, care au și aplaudat odată cu scandarea numelui președintelui.

Protestatarii au pornit în marș de la artera pietonală din centrul Sibiului, unde a fost punctul inițial de întâlnire, prin cartierele orașului, pe traseul străzilor Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazu, Rahovei, Vasile Aron și Ștefan cel Mare.

Coloana de manifestanți s-a deplasat inițial din fața primăriei spre prefectură, cu oprire în fața sediului PSD Sibiu, care a fost păzit de jandarmi.

Protestarii au strigat lozinci privind demisia Guvernului și împotriva PSD, ei punând saci de gunoi în fața sediului social-democraților. Ei strigă lozinci cum ar fi „Hoții, hoții”, „Demisia”, „PSD afară din țară” și „Grevă generală”.

Agerpres 

Foto Jack Claudiu

Lasă un răspuns