3000 de locuințe sibiene au rămas fără curent electric în a doua zi de Paști

Avarie a rețelei de electricitate apariținând SC Electrica SA  a survenit în dimineața zilei de 17 aprilie, în jurul orei 4 și afectează în prezent aproximativ 3000 de gospodării din zona delimitată de bulevardul Vasile Milea – strada Luptei – str. Rahovei – bulevardul Mihai Viteazu parțial, incluzând zona marilor magazine de la ieșirea din Sibiu.

În contextul amplorii defecțiunii, primarul Astrid Fodor a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sibiu, în baza HG 577/ 2016 care prevede această procedură în cazul eșecului rețelelor de utilități. În cadrul ședinței, reprezentantul SC Electrica, proprietarul rețelei avariate, a precizat stadiul lucrărilor de remediere și a estimat reluarea alimentării cu energie electrică la ora 17, în cursul zilei de luni, 17 aprilie.
SC Electrica a precizat că avaria a fost cauzată de defecțiunea a două cabluri – unul în zona bulevardului Mihai Viteazu și unul în zona străzii Semaforului. Poliția Locală Sibiu a sprijinit aceste acțiuni prin ridicarea mașinilor parcate în zonele de intervenție și prin dirijarea traficului acolo unde semafoarele nu funcționau.

Lasă un răspuns