Sibiu: Video profesor de religie acuzat că se masturba în fața elevilor

Un profesor de religie de la un liceu din Copşa Mică e acuzat de o elevă că a făcut gesturi obscene în clasă. Mitropolia Ardealului anchetează cazul, profesorul fiind și preot. Între timp, profesorul a demisionat din învățământ vineri, după ce ministrul Educației i-a cerut acest lucru. Nu scapă însă de trei anchete care au început în acest caz. Preotul ar avea o problemă: este operat de cancer în zona inghinală. Purtătorul de cuvânt al Pariarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că, potrivit anchetei Mitropoliei Ardealului, profesorul este nevinovat, gestul fiind cauzat de o gravă afecţiune şi nu unul obscen.

Preotul începuse ora de religie la clasa a XII-a. Una dintre eleve a filmat cum, sub catedră, profesorul face mișcări ciudate. Iar imaginile au ajuns pe internet.

 

Potrivit unor surse din cadrul liceului, preotul-profesor a fost operat de cancer în zona inghinală acum câteva luni. Este posibil să fi avut o problemă în momentul în care a fost filmat.

Sunt mai multe anchete în curs, la nivelul școlii, al Inspectoratului dar și la Parchet. Mai mulți elevi și profesorul de religie au fost audiați.

Două dintre elevele care au asistat la incident vor fi consiliate de psihologii Direcției de Protecție a Copilului.

Cazul este cercetat de Poliție și Parchet

Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere. ”În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a anunţat Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Profesorul de religie de la Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuzat de o elevă că s-ar fi masturbat la şcoală, a demisionat din învățământ, după ce Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, i-a cerut acest lucru. Liviu Pop a precizat că, în acest moment, la liceul din Copșa Mică este în desfășurare o anchetă, după ce eleva a sesizat incidentul dirigintei clasei, dar aceasta nu a informat conducerea școlii.

”I-am cerut demisia în această dimineață. Mă bucur dacă și-a dat demisia. Nu putea să fie profesor în sistem fără avizul cultului. Este profesor de religie de vreo 15 ani. Noi am aflat informația astăzi dimineață. Comisia de anchetă a Inspectoratului școlar este acum la liceu. Fetița respectivă a sesizat-o pe dirigintă de acest incident, dar diriginta clasei nu a transmis conducerii unităţii de şcolare motiv pentru care vom cerceta și acest aspect”, a spus Liviu Pop.

Mitropolia Ardealului a început o anchetă

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru Agerpres, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.

”Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput”, a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza. Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.

Patriarhia Română: Profesorul este nevinovat, a fost o interpretare abuzivă

Purtătorul de cuvânt al Pariarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat vineri seara, pentru Agerpres, că potrivit anchetei Mitropoliei Ardealului, profesorul de religie de la Copşa Mică este nevinovat, gestul fiind cauzat de o gravă afecţiune şi nu unul obscen.

Vasile Bănescu: ‘Din nefericire, este foarte bolnav. A suferit acum câţiva ani o operaţie cauzată de o boală foarte gravă în zona respectivă care, se pare, a recidivat. A avut nişte mâncărimi cumplite. A recunoscut că nu s-a putut stăpâni, a băgat mâna şi s-a scărpinat. Sunt lucruri dovedite medical’.

Purtătorul de cuvânt al Pariarhiei Române a subliniat că la aceste concluzii au ajuns cele două comisii, ale Inspectoratului şi ale Mitropoliei Ardealului.

‘Comisia respectivă, şcoala, copiii din clasă au spus acelaşi lucru. Deci nu a comis niciun gest obscen’, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Vasile Bănescu a mai declarat că profesorul de religie s-a retras de la catedră, urmând să rămână preot.

‘De la şcoală şi-a dat demisia în cursul dimineţii, dar rămâne preot pentru că nu s-a dovedit realmente nici un fel de gest obscen în legătură cu el. A fost o interpretare abuzivă’, a mai spus Bănescu.

 

Lasă un răspuns