Stiri Si Informatii

Sibiul este destinaţie de excelenţă, la emisiunea„Investiţi în România!”

0 1.311
Daniela Cîmpean, preşedinte Consiliul Judeţean Sibiu, Mircea-Mihai Dragomir, primar comuna Biertan, Lucian Gligor Scumpu, primar comuna Bazna şi Alin Chipăilă, preşedinte Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 6 iunie, la TVRi, de la ora 21.30

Bun venit acasă, bun venit în România! În ediţia aceasta vă invităm într-o călătorie în judeţul Sibiu!

De la Nord la Sud sau de la Est la Vest, călătorul pătrunde într-un ţinut fascinant unde descoperă festivaluri şi obiceiuri unice în spaţiul românesc, aşezări săseşti, gastronomie tradiţională, peisaje de o frumuseţe aparte, biserici fortificate, turnuri şi bastioane impunătoare, muzee şi instituţii culturale.

Indiferent de anotimp, aici nu te plictiseşti. Dacă alegi să te pierzi de exemplu, pe străzile din Sibiu, oraş cunoscut şi sub denumirea germană Hermannstadt, cu siguranţă nu vei regreta. De secole asistăm la „întâlnirea culturilor”, în care multilingvismul este și astăzi o realitate…există cel mai important centru al minorităţii germane din Transilvania, dar şi alte minoritaţi…maghiari, romi, slovaci, ucraineni.

În jurul oraşului, găsim foarte multe cetăţi. Dintre acestea amintim Slimnicul, Şeica Mică şi mai ales Biertanul, ce face parte din Patrimoniul Universal UNESCO. Biertanul este una dintre primele așezări de saşi din Ardeal şi este atestat documentar ca cetate din 1397. Se remarcă prin dispunerea caselor construite în stil baroc transilvănean, în jurul unei piețe centrale, deasupra căreia se înalță impunătoarea biserica.

De-a lungul anilor, specialiştii au demonstrat că cea mai performantă formă de turism este cea dedicată sănătăţii. Acest domeniu se bazează pe existenţa factorilor terapeutici naturali, cu proprietăţi miraculoase: izvoare termale şi minerale, aer puternic ionizat, nămol cu proprietăţi sapropelice, dar și a unei infrastructuri de cazare şi baze de tratament bine echipate şi, nu în ultimul rând, a personalului medical specializat. Şi la acest capitol sibienii se pot declara bogaţi prin staţiuni balneoclimaterice recunoscute la nivel internaţional: Ocna Sibiului, Bazna, Miercurea Sibiului şi Păltiniş, locul unde se spune că, aerul este cel mai curat din România.

Spaţiile de cazare înseamnă atât hoteluri de 3, 4 şi 5 stele, cât şi pensiuni. Gazdele vă aşteaptă cu bucate tradiţionale, dar mai ales cu delicioasa telemea de Sibiu, zacusca ardelenească şi rachiul iute de Ardeal.

După ce în 2007 a fost Capitală Culturală Europeană, în 2019, Sibiul trebuie să uimească din nou! Va fi Capitală Gastronomică Europeană!

Sursa tvri.tvr.ro

Sursa foto wikipedia

Lasă un răspuns