Siguranța rutieră în săptămâna mare la Sibiu

0

Poliţiştii sibieni vor intensifica activităţile de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice în perioada 10 – 16 aprilie 2017

Zilnic, vor fi utilizate toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Acţiunile poliţiştilor se desfăşoară etapizat, fiecare etapă fiind dedicată unui anumit grup ţintă de participanţi la trafic.

ASTFEL:
  • 10.04.2017, se vor organiza şi desfăşura acţiuni pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi verificarea legalităţii transportului public de persoane, îndeosebi transportul public de elevi..

Toţi conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane vor fi testaţi cu mijloacele tehnice certificate din dotare în privinţa consumului de băuturi alcoolice.

  • 11.04.2017, se vor organiza şi desfăşura acţiuni pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.
  • 12.04.2017, se vor organiza şi desfăşura acţiuni pentru combaterea abaterilor săvârşite de către biciclişti.
  • 13.04.2017, se vor organiza şi desfăşura acţiuni pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni.
  • 14.04 – 16.04.2017 se vor organiza şi desfăşura acţiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi  conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Lasă un răspuns