Simularea de incendiu pe aeroportul din Sibiu

0

O situaţi ce poate genera un accident de aviaţie civilă cu victime multiple şi pasageri care nu se pot evacua singuri a avut loc joi dimineața pe  Aeroportu Internațional Sibiu. Pentru desfășurarea intervenției au fost mobilizate peste 50 de pompieri ISU și aproximativ 80 de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Direcția Județeană de Informații Sibiu, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport SIBIU, Spitalul Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Serviciul pentru Situații de Urgență Aeroport.

Scenariu a presupus un incendiu produs la o aeronavă pe timpul aterizării pe pista din Aeroportului Internațional din Sibiu, cauzată de defecțiunea la unul dintre motoare.

“Scopul acestui exercițiu este antrenarea personalului de intervenție și a structurilor de management și astfel de exerciții se desfășoară lunar împreună cu forțele de cooperare. Conform scenariului este vorba despre un incendiu produs la o aeronavă în timpul aterizării pe pista din Sibiu, cauzat de o defecțiune la unul dintre motoare. Mai mulți pasageri nu s-au putut evacua, rămânând blocați în interiorul avionului care s-a inundat cu fum degaqjat de incendiu. Forțele de intervenție au acționat pentru salvarea și acordarea asistenței medicale victimelor concomitent cu localizarea și stingerea incendiului.”,  a declarat Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Aeroportul International Sibiu organizează cu regularitate o dată la doi ani, astfel de exerciții. Următorul exercițiu va avea loc în 2020, fiind o cerință la nivel internațional organizarea acestor simulări.

“A demonstrat acest exercițiu faptul că timpii de intervenție atât ai entităților responsabile cu intervenția din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu, cât și ai instituților care vin în sprijinul nostru într-o situație de accident de aviație au fost conform cu planurile pe care le avem în practică în acest moment. Din punctul meu de vedere cel mai important este modul în care reușim să ajungem la locul accidentului. De acolo lucrurile, oricât ne-am pregăti noi prin scenari pe care le facem, niciodată nu vom reuși multitudinea de situații pe care un accident le-ar pune în față. Din partea aeroportului principalul pilon de intervenție este reprezentat de serviciul situații de urgență, cel care intervine în primă fază.”, a precizat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

 

 

Lasă un răspuns