Stiri Si Informatii

Sportul nu are nicio vârstă, sibienii aflați la vârsta a treia demonstrează acest lucru

0 1.121

În spațiul dintre Bolta Rece și unul dintre terenurile de fotbal din Parcul Sub Arini sunt câteva aparate de fitness în aer liber. Acestea pot fi folosite în mod gratuit de oricine vrea să facă mișcare în parc. Însă, cei mai dornici sunt sibienii trecuţi de prima tinereţe. Oamenii vin dis-de-dimineaţa, pentru aş face exerciţiile zilnice.

Zona de fitness şi sport amenajată în Parcul Sub Arini este cea mai modernă din întreg oraşul. Proiectul de construcţie a debutat în luna mai a anului trecut și a costat 1,23 milioane de lei. Totuşi, unele aparate mai au nevoie de mici îmbunătăţiri. Mişcarea de dimineaţă a devenit o rutină pentru sibienii care vin din toate cartierele orașului pentru a face mişcare şi a socializa. Lipsa aparatelor determină unele persoane să străbată chiar şi 2-3 kilometrii până în Sub Arini. Unii bunici vin şi cu nepoţeii pentru ai îndemna să facă mişcare de mici.

“Mişcarea este cea mai importantă pentru sănătatea omului. Şi, le recoman tuturor să vină în parc, unde este o atmosferă plăcută, oamenii sunt de calitate, nu vorbesc urât, nu înjură. Ar trebui amenajate asemena spaţii în mai multe puncte din Sibiu, deoarece am întâlnit oameni din Ştrand, din Valea Aurie. Le mulţumim celor care s-au gândit şi pentru cei de vârsta a treia de au amenajate aceste aparate. Le recomand atât celor de vârsta a treia, cât şi tinerilor să facă multă mişcare, mult sport pentru că vor fi mai luminoşi şi vor vedea altfel lucrurile.”, ne-a declarat Bombonica Munteanu.

Uneori, oamenii sunt întrerupţi din exerciţii de câte o minge, care zboară peste gardul ce desparte zona amenajată pentru fitness şi terenul de fotbal de lângă. Dar între pauze de la efortul fizic, mai schimbă şi o vorbă. Femeile mai fac schimburi de reţete de mâncare. Bărbaţii mai discută puţin despre ultimele noutăţi în politică sau fotbal. Sportul poate leaga şi prietenii.

Lasă un răspuns