Stiri Si Informatii

“Telemeaua de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată

Foto Mihai Nițu

0

Asociaţia producătorilor de telemea de Sibiu va depune luni la Ministerul Agriculturii documentele pentru înregistrarea denumirii de „Telemea de Sibiu” ca indicaţie geografică protejată, a anunţat ieri Prefectura Sibiu într-un comunicat de presă. Acesta reprezintă primul pas pentru obţinerea protecţiei la nivel european pentru acest produs tradiţional.

Instituția Prefectului – Județul Sibiu, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului “Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată Evenimentul, extrem de important pentru crescătorii de ovine, producătorii agricoli din sectorul zootehnic și procesatorii de lactate din județul Sibiu, va avea loc începând cu ora 10,00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, din strada Andrei Șaguna nr. 10.

Foto Mihai Nitu

Documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu  – Indicație Geografică Protejată.

Scopul înregistrării este sprijinirea activităţilor agricole şi de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurală. În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată”  (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are  o  anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului  şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată, se arată în comunicat emis de Prefectura Sibiu

Lasă un răspuns