Tensiuni între USR și consilierii PNL, PSD, FDGR Cisnădie

În ședința de Consiliu Local al orașului Cisnădie, desfășurată ieri, 25 februarie, s-a decis prin abținerea de la vot a consilierilor PNL,PSD și FDGR, ignorarea rezoluției Prefecturii Sibiu care viza ilegalitatea stabilirii comisiilor de specialitate din cadrul consiliului local.

Alianța USR PLUS a atras atenția încă din decembrie 2020 că deciziile majorității PNL, PSD și FDGR încalcă prevederile Codului administrativ. Un vot în Consiliul Local nu poate fi contrar legii.

”Ce s-a întâmplat ieri în ședința de Consiliu Local este o nouă dovadă de nepăsare față de lege și de votul cetățenilor. Abținerea la vot a celor 11 consilieri pentru modificarea comisiilor de specialitate, așa cum a solicitat Prefectura Sibiu, confirmă existența unui pol de influență și abuz la nivelul Consiliului Local Cisnădie, demonstrat inclusiv prin ignorarea unei decizii date de o autoritate superioară.
USR PLUS nu va renunța la aplicarea legii. Vom face orice demers legal pentru a ajunge la normalitate. Politica tăcerii, a șantajului și a promovării intereselor personale trebuie să se schimbe”, declarat Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie și consilier local.

Reamintim că, în ședința din 02 decembrie 2020, majoritatea formată în jurul PNL a decis să nominalizeze consilierii grupului USRPLUS Cisnădie în comisiile de specialitate, neavând, legal, acest drept și ignorând prevederile Codului administrativ. Grupul de consilieri USR PLUS a contestat decizia majorității, prin urmare, Prefectura Sibiu a dat termen de 30 de zile de intrare în legalitate, în caz contrar Hotărârea urmează să fie atacată în contencios administrativ.

Comentariile sunt închise.