Stiri Si Informatii

Va începe verificarea cursurilor de apă, a șanțurilor și rigolelor în județ

27

Prefectul Adela Muntean a dispus verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă, au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități. Prin Ordin al Prefectului, a fost constituit Grupul de lucru. De asemenea, a fost stabilită planificarea controalelor în unitățile administrativ-teritoriale din județ. Acţiunea de verificare se va desfăşura în intervalul 11 martie  – 30 aprilie. Controlul va viza existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor. Se va verifica existenţa depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite. De asemenea, se urmărește și modul în care au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi. În cazul în care termenele pentru remedierea deficienţelor constatate nu vor fi respectate, se vor aplica sancțiuni.

“Deficienţele constatate, însoţite de măsuri şi responsabilităţi, vor fi consemnate în procesele verbale întocmite pentru fiecare localitate, iar intervalele stabilite pentru remedierea acestora vor fi scurte, astfel încât măsurile dispuse să conducă la diminuarea efectelor unor eventuale inundaţii în această primăvară”, precizează prefectul Adela Muntean.

Componența comisiilor de verificare vor fi stabilite de către Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, în colaborare cu directorii SGA Mureş şi Alba, cu Prim-Comisarul  Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi cu Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ’’Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, sub coordonarea Prefectului Judeţului Sibiu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La controalele din teren vor participa și primarii sau viceprimarii, precum și sefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

 

Comentariile sunt închise.