Weekend-ul amenzilor în trafic

Alcoolul, bată-l vina

0

Polițiștii rutieri au constatat în cadrul acțiunilor preventiv-reactive desfășurate în trafic în perioada 03 – 05 martie  că au fost săvârșite nouă infracțiuni la regimul rutier, dintre care cinci din cauza consumului de alcool.

Polițiștii rutieri au despistat în weekend cinci conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Primul caz s-a înregistrat sâmbătă noaptea, în jurul ore 01:10, în municipiul Sibiu, unde a fost prins un tânăr în vârstă de 20 de ani, ce conducea pe bulevardul Mihai Viteazu, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală (art. 336 alin. 1 cod penal)

Ziua de 5 martie a venit cu alte amenzi pentru șoferii sibieni, prinși băuți la volan. În jurul orei 01:40, polițiștii rutieri au depistat în orașul Tălmaciu un conducător auto (bărbat, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în Tălmaciu) aflat sub influența băuturilor alcoolice – 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat (art. 336 alin. 1 cod penal). Un alt caz s-a  înregistrat în jurul orei 04:40, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat în trafic, pe str. Dealului din municipiul Sibiu, un conducător auto (bărbat, în vârstă de 32 de ani, sibian) aflat sub influența băuturilor alcoolice – 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar, în jurul orei 19:30, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au fost sesizați cu privire la producerea pe str. Viitorului a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, existând suspiciunea că șoferul se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii rutieri au identificat conducătorul auto (un bărbat în vârstă de 60 de ani, sibian), rezultatul testului cu aparatul etilotest fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat (art. 336 alin. 1 cod penal).

Lasă un răspuns