Ziua Mondială a Teatrului vine „Înaintea erei noastre”, la Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 27 martie, ora 19:00, spectacolul „Înaintea erei noastre”, o co-producție a Teatrului Luni de la Green Hours & Frilensăr. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Teatrului.

Cea mai recentă premieră a companiilor de teatru independent, Teatrul LUNI & Frilensăr, renunță de această dată la mixarea tradițiilor și vorbește despre cei născuți după 1989. Într-un loc uitat de lume, o comunitate mică, deconectată de la realitate, trăiește ca înainte de ’89. Într-o clasă de școală din locul uitat de lume, pe peretele de la Răsărit, e o fotografie de-a tovarășului Nicolae Ceaușescu, care pentru ei, e încă în fruntea țării. Înaintea Erei Noastre – un spectacol, de fapt, despre fiecare dintre noi și despre cum am ajuns aici. Aici, în prezentul dintre „comunism” și „democrație”, aflat în permanenta și confuza tranziție între noi și „ăilalți”, într-o necontenită fugă după hrana de azi și așa-zisul (dar certul) „salar” de ieri.

„Cred că acest tip de teatru e unul revigorant. Suntem bucuroși să continuăm seria spectacolelor invitate în cadrul Platformei de Teatru Educațional a Teatrului Gong cu o producție despre noi și timpul nostru. Despre televizor și educație.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului. Spectacolul a cărui concept este semnat de Daniel Chirilă îi aduce pe scenă pe actorii Alina Mîndru, Maria Veronica Vârlan, Ovidiu Cosovanu, Tiberiu Enache, Tudor Morar și Dumitru Georgescu. Spectacolul are o durată de 1h20min și nu este recomandat celor sub 10 ani.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internațional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 și a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Națiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeași dată, comunitatea teatrală internațională, artiști şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. Înființat în 1948 la inițiativa UNESCO și a unor personalități de seamă din domeniul teatrului, Institutul Internațional de Teatru este cea mai importantă organizație internațională neguvernamentală din domeniul artelor spectacolului, având relații oficiale de consultare și asociere cu UNESCO.

Accesul publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00 ) sau online (teatrulgong.ro, eventim.ro) și în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 14 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Lasă un răspuns