Stiri Si Informatii

“Cine Nu Are Un Coşar Să Îşi Cumpere” Atenție La Coșurile De Fum !

0

Atenție la coșurile de fum! Nouă incendii în numai patru zile

Numai în ultimele patru zile, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, nouă dintre acestea izbucnite la imobile din cauza coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate termic față de materialele combustibile din jur. Din fericire, incendiile au fost soldate numai cu pagube materiale, însă, acestea pot fi soldate și cu pierderi de vieți omenești.
În vederea protejării vieţii şi bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetăţenilor să acorde mai multă atenţie și să respecte următoarele reguli de prevenire a incendiilor:
– asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;
– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);
– se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupraveghate.
Pentru avertizezarea cetăţenilor asupra riscurilor majore la care se expun atunci când exploatează coşuri de fum necurăţate sau neprotejate faţă de elementele combustibile, aparate electrice defecte sau improvizate, precum şi în cazul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil, au fost lansate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, campaniile naţionale de informare şi educare preventivă „R.I.S.C. Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!” şi R.I.S.C. „ Siguranţa NU e un joc de noroc!”.

Potrivit ISU Sibiu , “Capitan Dumitru Croitoru”

Lasă un răspuns