Port Drapelu-n Suflet

Pavel Diaconu ,în vârstă de 75 de ani, născut în comuna Baia, judeţul Suceava, dar în prezent trăieşte în comuna Răşinari, judeţul Sibiu fiind cunoscut şi sub numele de „moşul cu muzeul”.

În urma unui interviu luat acestuia, am aflat faptul că la vârsta de nouă ani,  a fost la un pas de moarte.

„Tatăl meu era diriginte la poştă. Avea foarte multă treabă, şi m-a trimis pe mine cu un pachet la un general de armată, care venea

în comuna noastră. Pe drum, m-am întâlnit cu 5 băieţi, prieteni de ai mei,de joaca ,  care mergeau la Râul Moldova şi mi-au spus să merg cu ei, pentru că o să am o mare surpriză. Nu am acceptat, nu am ieşit din cuvântul parinților niciodată, gândindu-mă că trebuie să ajung la general. Am mai mers vreo 50 de metri, era în jurul orei unu. S-a auzit o bubuitură. Acei băieţi aveau un proiectil, iar acesta a explodat. Printre acei cinci băieţi puteam fi şi eu, însă mi-a fost frică de părinţi, aşa că eu am mers cu coletul chiar dacă ei m-au rugat să rămân să ne jucăm.Toţi acei copii au murit. A doua zi, generalul, bucuros că am scăpat, m-a chemat la dânsul şi mi-a dat un drapel. Acela se afla în colet. Datorită acestuia, eu sunt încă în viaţă. De atunci îl port în suflet. De asemenea, IA o am în suflet. Nu am fost la nici un eveniment important fără IE, când o port mă simt mult mai bine.” spune „Moşul cu muzeul”.

Pavel nu doar că poartă ia la toate evenimentele, dar o şi promovează pe contul său de Facebook, unde îi  îndeamnă pe toţi prietenii lui să păstreze tradiţiile acestei ţări.

Chiar dacă unora li se pare ridicol ce face acest om, el ne spune că işi iubeşte ţara mai mult decât oricine, şi ar face orice să nu se piardă tradiţiile şi obiceiurile acestei ţări.

Asta înseamnă să îţi iubeşti ţara şi să fi patriot!

Comentariile sunt închise.