Stiri Si Informatii

Recomandare Poliţiştilor Rutieri ” Informați-vă despre starea drumurilor “!

0 1.214

Serviciul Poliției Rutiere Sibiu le recomandă participanților la trafic să adopte o conduită preventivă cu scopul reducerii riscului de implicare în producerea de evenimente rutiere cauzate de circulația în condiții de iarnă.
Recomandări pentru șoferi:
Înainte de a porni la drum:
– Informați-vă despre starea drumurilor!
– Curățați foarte bine zăpada de pe autovehicul (geamuri, parbriz, lunetă, oglinzi, faruri, semnalizări, capotă motor / portbagaj, plafon)!
– Asigurați-vă că, în cazul unui blocaj prelungit în trafic, aveți asupra dumneavoastră suficient combustibil, telefonul încărcat, pături, apă și mâncare!
– Nu conduceți în stare avansată de oboseală!
– Anvelopele de iarnă sunt obligatorii!
În trafic:
– Circulați cu viteză redusă!
– Măriți distanța între mașini!
– Folosiți în permanență luminile de întâlnire!
– Nu virați și nu frânați simultan! Riscul de derapaj crește considerabil!
– Folosiți frâna de motor și pe cea de serviciu!
– Nu blocați intersecțiile!
– Fiți calmi, nu uitați de politețea rutieră!
Pietonilor le reamintim că, în condițiile actuale de carosabil acoperit cu polei sau zăpadă, distanța de frânare a autovehiculelor crește considerabil, iar șoferii sunt mult mai obosiți ceea ce face ca cei care traversează să fie mai greu de observat. Traversați doar pe trecerile pentru pietoni amenajate și numai pe culoarea verde a semaforului care vi se adresează, dar nu înainte de a vă convinge că șoferii v-au observat și opresc pentru a vă acorda prioritate.

La această oră, 10,30, la nivelul județului Sibiu, circulația autovehiculelor se desfășoară în condiții de iarnă, mai îngreunat pe DN 14, și nu sunt semnalate drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor.

Lasă un răspuns