Sibieni, sa ne unim! Andreea are nevoie de ajutorul nostru!

Articol de Ramona Găina Sursa franturideviata.ro

Are 32 de ani, speranțe, vise și în jur oameni dăruiți și foarte multă dragoste. Pentru ei, Andreea luptă în fiecare zi să trăiască. Prețul este însă mult prea mare, iar speranța ei se îndreaptă acum spre oameni la fel de buni, de frumoși ca ea, care o pot ajuta să-și continue lupta și să învingă.

”Trebuie să facem ceva pentru oamenii ăștia” îmi spune aproape plângând o prietenă dragă, cu sufletul răscolit de povestea unei fete frumoase, cu viața prinsă acum într-un fir subțire de ață.

Andreea e un om simplu, frumos, cu inima încărcată de vise, de povești și de foarte multă dragoste. Locuiește în Hamba, un sat de lângă Sibiu, și lucra până în urmă cu un an la o firmă de curățenie. În satul mic l-a cunoscut pe Iacob, un om cald și bun, făcut parcă să-i completeze fiecare bătaie de inimă, fiecare poveste din sufletul ei. Le-a făcut cunoștință o prietenă comună și-au știut de la început că vor rămâne împreună, că povestea lor atât de frumoasă e o iubire de toată viața.

Șocul

S-au căsătorit în martie 2016, își doreau enorm de mult copii. Cu bănuții de la nuntă doreau să-și amenajeze o mică mansardă la casa părinților lui Iacob, împreună cu care locuiesc, și să se bucure împreună de copii, de liniște, de viață. În toamna aceluiași an însă visul frumos a început să se năruie bucată cu bucată. În urma unui control ginecologic, a fost diagnosticată cu cancer ovarian. A fost operată de urgență la Cluj, au urmat cure grele de chimioterapie. Se simțea în sfârșit mai bine, reapăruse zâmbetul, reînflorise speranța. În primăvara lui 2017 însă, examinarea cu computer tomograf a scos la iveală recidiva, cu metastaze la colon. Au urmat alte cure grele de chimioterapie și radioterapie, în paralel, o nouă luptă, alte lacrimi, alte speranțe. La capătul lor, vești cumplite: metastaze la ficat și splină. De la 54 de kilograme, cât cântărea, Andreea a ajuns la 40 de kilograme.

A fost momentul în care familia și prietenii au făcut aproape imposibilul, și au reușit să strângă aproximativ 10.000 de euro, bani cu care Andreea și Iacob au plecat la o clinică de specialitate din Turcia. Pentru posibilitățile lor suma este enormă, și cu siguranță n-ar fi reușit să adune banii dacă oameni cu suflet mare nu le-ar fi stat alături.

Bănuții de la nuntă, cu care visau să-și amenajeze mansarda în care să-și audă copiii râzând, i-au cheltuit cu intervenția chirurgicală de la Cluj. La firma de curățenie, Andreea câștiga 1.300 de lei pe lună. Iacob, soțul ei, face pavaje în curți. Ca să poată pleca la clinica din Turcia, și-a vândut o parte din sculele cu care lucra. La muncă a mai mers foarte puțin, pentru că a vrut să-i fie alături la fiecare pas, la fiecare lacrimă, la fiecare durere, a fost clipă de clipă lângă ea și la Cluj și când a făcut chimioterapie la Brașov, și la Sibiu, în Turcia îi este în permanență alături.

Șansa

După ce au stabilizat-o și după investigații multe, amănunțite și costisitoare, medicii din Turcia le-au spus că sunt șanse. În sufletele încercate atât de greu a reînflorit speranța. Din păcate însă, costurile sunt enorme, iar ei nu știu cum le vor putea suporta de-acum înainte. Ședințele de chimioterapie trebuiesc făcute o dată la două săptămâni. Cu tot cu cazare, una singură ajunge la 3.000 de euro, și nu se știe încă de câte va fi nevoie. Foarte probabil, cel puțin 10-12 ședințe, iar bănuții lor, strânși atât de greu pentru a putea pleca, s-au terminat.

Fără ajutor, Andreea va trebui să se întoarcă acasă. Singura speranță, a ei și a omului drag, sunt acum oamenii de bine, care le pot oferi o mână de ajutor. Puțin cu puțin, din donații, speră că vor reuși să strângă bănuții care să acopere mai departe costul tratamentului.

Îndepărtarea tumorii, la Cluj, a însemnat histerectomie totală, astfel că Andreea nu mai poate avea copii. Visul ei și al lui Iacob, cu râsete și îmbrățișări de copii fericiți, a rămas însă la fel de viu și de frumos. Dacă va avea șansa să trăiască, sunt hotărâți să adopte doi copii. ”Stai liniștită că o să ai ocazia să botezi, vom adopta doi copii” i-a spus Dorinei, nașa ei de cununie. Femeia îmi povestește și face eforturi să nu izbucnească în plâns. ”N-am întâlnit în toată viața asta un bărbat mai bun decât omul pe care îl are ea. De când s-a îmbolnăvit e nedezlipit de ea, cred că ea a rezistat datorită iubirii lui. După relații în care a avut doar de suferit i-a dat Dumnezeu un om minunat, îmi spune ”Am toate motivele să trăiesc, în primul rând pentru el”.

Cum putem ajuta

Fiecare ajutor, oricât de mic, poate însemna pentru Andreea o extraordinară șansă la viață. Cei care doresc să-i ofere o mână de ajutor, un zâmbet și o speranță, pot face donații în următoarele conturi, deschise pe numele soțului ei, IACOB FECHETE, la RAIFFEISEN BANK SIBIU:

ÎN LEI: RO83RZBR0000060016590167

ÎN EURO: RO18RZBR0000060019733264

Pentru orice fel de informații suplimentare o puteți contacta pe nașa Andreei, Dorina Dumitru, la numărul de telefon 0744/398 181

 

Lasă un răspuns