Stiri Si Informatii

Solidaritate între antreprenorii și protestatarii sibieni

Solidaritatea demonstrată de comunitatea sibiană în cele 15 zile

0 3.524

Solidaritatea demonstrată de comunitatea sibiană în cele 15 zile de protest a reușit să dea naștere unor noi relații de prietenie și s-au putut constata interesul și respectul pe care îl au antreprenorii sibieni și jandarmeria română față de concetățenii lor.

Oameni din mediul de afaceri s-au alăturat protestarilor din Sibiu, oferindu-le în câteva seri la rând ceai cald, covrigi, dar și carioci și cartoane pentru crearea pancardelor, precum și un loc de joacă copiilor părinților prezenți la protest. De asemenea, florăria Gift Art și-a arătat respectul pentru jandarmi, oferind aproximativ 200 de bucăți de lalele.

Ceaiul cald i-a mai încălzit pe sibieni în timpul protestelor

Izi D’oro s-a alăturat manifestanților, oferindu-le ceai cald și gogoși. Costurile acțiunii a fost plătite de angajații și conducerea restaurantului. Sibienii au apreciat inițiativa și le-au mulțumit. „Am ales să fim alături de compatrioții noștri împotriva hoției și să îi susținem cum putem”, a declarat într- una dintre seri, Nicolae Ionescu, managerul localului.

Proprietarii de la Nod Pub s-au alăturat și ei, punând la dispoziția cetățenilor o zonă cu autoservire pentru ceai, în antreul localului. De asemenea, cei care le-au trecut pragul au primit carton și carioci pentru pancarte. „Noi am ieșit in stradă la proteste, iar Cătălin, soțul meu a ieșit în fiecare seară. Iar ideea a venit de la sine. Am oferit ceai în cele 4-5 zile foarte friguroase. Gestul a fost apreciat de toți cei care au venit la Nod Pub, considerând că a fost cât se poate de util în acele seri” ne-a evidențiat Anda Suciu, proprietarul locației.

La finalul traseului, manifestanții erau așteptați în Piața Mare cu ceai cald de către reprezentanții Restaurantului Pasaj. „Și oamenii noștri au participat la protest și am considerat că măcar cu acest lucru am putea veni în sprijinul protestatarilor. Ceaiul a fost inițiativa noastră, iar în ultimele seri, oamenii, care erau deja prezenți în Piața Mare au început să contribuie”, ne-a precizat Andrei Luminea, de la Restaurantul Pasaj.

De asemenea, în weekend, Arhiva de ceai și cafea și-a oferit produselor gratis pentru cei care i-au trecut pragul.

Florile, în semn de respect pentru jandarmi

Florăria Gift Art s-a alăturat și ea protestelor, oferind aproximativ 200 de lalele pentru jandarmii prezenți la eveniment. „Ce vrem noi să arătăm este că acesta este un protest pașnic, nu este îndreptat împotriva Jandarmeriei. Este un protest împotriva corupției și vrem să transmitem mesajul corect de solidaritate, de luptă împotriva corupției, nu are nicio legătura cu violența”, a dorit să menționeze într- una dintre seri, Ioana Pasc, reprezentantă a florăriei. Oamenii legii au fost impresionați și au mulțumit pentru atenție.

30 dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, ai căror părinți au participat la proteste, au fost găzduiți gratuit între orele 17:00- 22:30 la locul de joacă, Dumbrava Veseliei. „Nu este prima oară când organizăm evenimente, indiferent de situații, dar este prima dată când ne alăturăm unui asemenea eveniment. Considerăm că a fost un sprijin pentru părinții, care nu au vrut să-și scoată copiii în frig”, ne-a spus Venuela Velican, proprietara „Dumbrava Veseliei”.

Mynart Sibiu a oferit timp de trei zile brățări cu semnul păcii și stegulețe cu triolorul, pentru a spori patriotismul din sufletul celor prezenți. „Ideea brățărilor și a stegulețelor mi-a venit după ce o cunoștința m-a întrebat dacă nu vreau să mă alătur și eu. Am făcut vreo 100 și ceva de bucăți în vreo trei tranșe, care au fost împărțite în special grupulețelor de tineri”, ne-a declarat Cristina Munteanu, manager Mynart Sibiu.

Protestul i-a unit pe cetățeni

Indiferent de vârstă sau de starea materială, de job sau de religie, oamenii au ieșit seară de seară. Au legat prietenii și s-au bucurat să vadă cât de uniți pot fi românii. „Cumva s-a creat o comunitate a celor care au ieșit în stradă constant și am ajuns prieteni de protest, să zic așa”, a mai spus Anda Suciu. Iar Ștefan Chivu, unul dintre studenții sibieni, care a ieșit aproximativ în fiecare seară la manifestări consideră că protestul a reușit să apropie oamenii, să-i facă mai uniți și mai patrioți, să nu uite să-și apare drepturile. „Poporul român, indiferent de etnie, are o omenie a lui specifică. Oamenii știu să fie și uniți la nevoie. Asta mi s-a demonstrat pe parcursul acestor zile de protest. Mi s-a arătat un scop comun al cetățenilor. Pur și simplu: unire, omenie, civilizație. Niște virtuți pe care le-am arătat lumii întregi”, declară tânărul.

 

Lasă un răspuns